7 februarie 2010

Sabia(2)



Ca o dovada a faptului ca ironia isi are propriul sau loc in mersul lucrurilor, teama razboinicului devine reala. Privire lui agitate au fost atrase de o raza de lumina care ii cuprinse fata. Primul gand al razboinicului fu spre ingeri, spre o minune, spre un ajutor absolut necesar. Insa raza isi schimba pozitia rapid si atunci a putut sa vada originea. Nu era nici un inger, nici o salvare. Ironie. Ci mai degraba acel demon al copilariei care dintr-o data se materializeaza sub o forma sau alta. Doar ca acum, fuga este o optiune, insa doar de amanare. De data aceasta cosmarul nu mai dispare cand te trezesti, ci nu-ti ramane decat sa fugi… sau sa lupti. De fapt nu este decat o singura optine, dar, ironic, omul trebuie sa simta ca are de ales. Desigur, nu este ironic. Ar fi intr-adevar ironic sa ma credeti pe cuvant.

Raza de lumina provenea de la o sabie ce tocmai fusese scoasa din teaca. Barbatul ce o manuia ii privea fix si incruntat. In scurt timp si altii din jurul lui ii urmasera exemplul. Impulsul care l-ar avea oricine de teapa lui, este de a-si scoate si el sabia. Si razboinicul a dat dovada de un astfel de impuls insa… a ratat. Palma s-a indreptat spre manerul sabiei, insa a ocolit-o. Razboinicul este ravasit, mintea lui este si ea intr-o lupta cu sine. Nu doar intre “taberele” ideilor de a fugi cu femeia sau a lupta cu atacatorii, ci si multe alte posibilitati care ar incerca sa raspunda la intrebarea cum?. O anarhie de fapt, locul unde niciodata nu poti sti cat supravietuieste cel mai inalt sau in cat timp va fi inlocuit. Asa si cu ideile. Se oprise din mers, iar femeia mai facu inca cativa pasi pana cand observa pericolul care o pandea, si vulnerabilitatea in care se afla.

Blocajul persista, privea neputincios cum atacatori se apropiau. Invalmaseala din interior isi facea simtita prezenta si la exterior. Razboinicul simtea cum ii arde pielea si ii curg sudorile pe fata. Mana inca suspendata, care ratase nu de mult timp manerul sabiei nu tremura, semn ca nu frica il dobora, ci altceva. O neliniste, care era inca neclara, invaluita intr-o ceata densa.

Unul dintre atacatorii care se apropiau si-a pus sabia inapoi in teaca si a scos de sub haina un pistol pe care il incarca si ochise spre femeie. Insa nu trase imadiat, astepta un semn de la barbatul care isi scosese prima data sabia. Imediat ce primi ordinul, apasare pe tragaci…

Razboinicul observa si el pericolul. Experianta sa din atatea batalii, ii facu sa actioneze fara sa gandeasca. Mana suspedata prinse cu agilitatea manerul sabiei si o trase cu forta din teaca. O incredere ii invalui sufletul si-l linisti intr-o anumita masura. Sabia ii era un prieten drag, care ii salvase viata de multe ori. Acum trebuia sa-si indeplineasca misiunea, sa salveze femeia. Intentia ii fu sa o fereasca de directia bilei de cupru. Insa realiza ca facuse altceva. Se afla cu doar un pas in fata femeii, schimband directia glontului cu sabia. Simti pe deplin vibratia sabiei in mana lui, iar sunetul metalic se reflecta cu un ecou lung in mintea sa. Acum simtea altceva, ironic.

Muschi erau incordati la maxim, intregul corp tremura sub presiunea care o exercita fiecare muschi contra altuia. Traspira abudent pe tot corpul. Ii era frica. Inca ii tiuia in urechi sunetul metalic. Intr-un mod stupid, dupa ce infruntase de atatea ori moartea, acum constientiza ca putea sa moara. Misiunea nici nu se mai regasea in gandurile lui fragile. Devenise slab.

Atacatorii inca se mai apropiau, insa ceva mai rezervati. Inca nu intelegeau ce se intamplase. Frica ii cuprinse si pe ei. Insa nu pentru barbatul care tremura in fata lor. Ci simplitatea cu care ei aveau sa-si indeplineasca misiunea.” Nu poate fi chiar asa de usor”, gandea unul dintre ei, altul “asta sa fie o abuscada?, dar de ce ar risca asa de mult?”. Insa erau pregatiti sa nu rateze aceasta sansa, probabil unica.

Razboinicul, ca orice om pe cale sa moara, isi aminteste de tot ceea ce lasa in urma. Acea furtuna de amintiri ce se inchid ca un regret. Acela fu momentul cand isi adusese aminte de ce se afla acolo. De misiunea sa, si viata femei de care isi recunostea ca era intr-un fel fascinate de ea, si de misterul ce o invaluie. Fara a stii de ce, simti in pieptul sau cum explodeaza un izvor de energie. Adrenalina incepea sa-i otraveasca sangele, il incingea. Se opri din tremurat. Nu era pregatit sa-si termine misiunea, dar n-avea sa se lasa omorat atat de usor. Astfel ca alese contraatacul ca mod defensiv.

Nu apuca sa-si infiga bine sabia in primul cei nimerise in cale, ca un numar de impuscaturi se auzise. Initial, razboinicul se speriase si isi intoarse privirea alarmat spre femeia care era traumatizata de ceea ce vedea. Cand isi intoarse privirea, avu a vedea cum atacatorii cadeau ca mustele pe jos, morti mai toti. Executati de la distanta.

Razboinicul isi zambi. “Au sosit inatariri!”. Usurat, insa inca speriat si nelinistit se asteapta ca sa I se explice ce se petrecea. Sa astepte macar o privire demna de un multumesc de la femeia carei viata o salvase. Insa vazu cum cei care trasesera s-au apropiat, au luat femeia si au plecat fara macar sa-l priveasca. Un ultim soldat se intoarse la razboinic si ii spuse cu raceala:

Doar nu credeai ca vom lasa regina doar pe mana ta. Esti bun, dar nici un om nu poate fi intr-atat de bun incat sa o poata proteja. Noi aveam sa mergem in ascuns astfel incat atacatorii sa actioneze repede. Faptul ca am intervenit asa de greu, a fost ca inca o banda sa facut remarcata. Cand am ajuns la voi atunci ne-am dat seama ca sunt multi cei care ii doresc moartea. Acum ei sunt morti. Tu intoarcete in locul de plecare, iti vei primi rasplata.

Soldatul dadu sa plece, insa se intoarse rapid si spuse cu o oarecare ura:

Sa nu o cauti! Ai inteles? Sau ii vei urma, arata spre cadavrele atacatorilor, ne-am inteles?

3 comentarii:

  1. cunosc acest razboinc...care isi intinde aripile pentru a deveni un inger ce lupta si care a pornit cruciada in amortirea umana..felicitari draga madalin si fie laudat ingerul tau pazitor

    RăspundețiȘtergere
  2. i like this sword very beautiful post man great

    RăspundețiȘtergere
  3. depasindu-ne frica ajungem cu adevarat puternici...

    RăspundețiȘtergere