19 iulie 2010

Fara titlu

Sunt la inceputul unui proiect de durata, in care voi depune tot ce am mai bun. NU stiu daca, dintr-un rationament realist sau doar din pesimism, ma tem de cum vor decurge lucrurile. Stiu ca vor urma perioade in care voi inceta sa mai scriu, stiu ca nu toate lucrurile vor fi asa cum cred in acest moment, insa rezultatul conteaza.
Acesta este visul meu, este scopul pentru care vreau sa lupt. Desi ma simt descurajat si imi este teama. De ce anume imi este teama? Buna intrebare... de esec, de o munca zadarnica, astea sau alte motive, nu conteaza. Ci faptul ca trebuie sa trec aceste pedici.
Vorbind desore asta ma simt mai incurajat. Uneori, ca si acum, imi este greu sa accept ca foaia alba este un prieten atat de bun. Si asta ar fi un lucru bun, pentru ca ea va fi alaturi de mine, in fiecare moment. Pentru roman, cat si pentru orele de invatatura si examenele ce vor urma.
Nici in acest moment nu sunt pregatit sa impartasesc dificultatile si lupta din mine. Cea din urma, devenind din ce in ce mai intensa si imposibil de ignorat. Partea mea rationeala se opune, trasformand toate acestea in simple iluzi induse... Am asteptat mult un moment potrivit, pe cineva dispus sa asculte. Timp in care am tot amanat. Lucru care s-a rasfransa puternic impotriva mea. Acest „maine voi face ce trebuie”. M-au cuprins multe sentimente, provocate de amintiri aleatori. Nu simt regret, desi asi schimba multe. Este cert, am avut prea multe de pierdut, in comparatie cu ce am obtinut.
Vreau sa lupt, si inca sper ca nu o voi face singur.

13 comentarii:

  1. Nu iti face griji! Maine poate fi o zi mai buna...depinde...multe se pot intampla, multe nu or sa iasa asa cum ti-ai propus, dar la sfarsitul zilei..trebuie din nou sa te gandesti..ca maine poate fi mai bine. Atata timp cat incerci sa ti capul sus nimeni si nimic nu te poate dobora. Chiar si cand crezi ca mai rau nu poate fi..gresesti! Fi bucuros cu ce obtii si fi altruist, gandestete la ce vrei sa obtii, stabilesteti telul si urmeazal, in cele din urma vei reusi orice atata timp cat vrei indeajuns de mult si muncesti din greu pentru el. Ceea ce nu te omoara te face mai puternic!

    RăspundețiȘtergere
  2. iti tin pumnii, desi nu-mi fac griji, sunt sigura ca vei depasi aceste momente de neicredere si vei realiza un proiect interesant...

    RăspundețiȘtergere
  3. Heeey, buna....nu stiu daca din retinere sau ai ales asa intentionat, dar esti foarte vag si contradictoriu in explicatii si exprimari.
    Spui ca vrei sa incepi un proiect, dar nu spui ca acel proiect este de a scrie un roman; este cumva ( numai daca poti sa imi raspunzi)legat de examenele ce urmeaza, adica alta cariera inafara de scris? Sau este proiectul la care te referi scrisul?....Spui ca vrei sa scrii si in aclasi timp esti propiul tau inamic deoarece te indoiesti de tine...daca mai retii despre asta vorbeam eu o data....
    Oricum...aceste intrebari poate sunt neesentiale, caci ceea ce este important reprezinta cat de determinat esti tu sa urmezi un drum, sau altul...indifirent... ai grija sa nu te indoiesti de reusita ta.. este usor sa te pierzi...
    Ascultatorii pot fi oriunde....oameni dispusi sa asculte...dar oare inteleg...? Chiar daca "armata" ta este mica ( armata celor care inca mai lupta ptr visele lor) este foarte valoroasa...atat de valoroasa incat nici nu realizam.... Numai bine si sa ai grija de tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo...ca uitasem....de ce ai scris NU cu majuscule?...Ca sa subliniezi nesiguranta, sauca scuza ca inca nu l-ai inceput (proiectul) sau altceva poate...?

    RăspundețiȘtergere
  5. hey :)...te simti descurajat?....ti-e teama...nu pot sa zic :o sa fie bine.....nu-i mare lucru....,dar eu am incredere in tine....stiu si cred cu tarie ca esti un scriitor bun si vei deveni unul si mai bun:)
    abia astept sa te citesc!!!(sper sa fiu printre primii cumparatori ai romanelor tale:P)
    ai grija de tine:) si nu uita chiar daca te simti infrant....dezamagit....e cineva care are incredere in tine:)take care

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-am mai trimis un comentariu....niste intrebari...nu e nevoie sa imi rapunzi...dar cel putin vreau sa imi zici ca preferi sa nu raspunzi... Iti multumesc... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Maraana
    scuze ca nu public mai tarziu celalat com si iti raspund acum, le-am vazut aseara, le-am citit, insa nu aveam tocmai timp sa le postez.
    sper ca nu te-ai suparat:D

    pai ma refer si la un roman pe care, dupa aceasta postare l-am inceput, si pe de alta parte ma referam si la bac care urmeaza si la examenul de admitere la medicina
    Faptul ca este vag (si nu stiu daca contracditotiu) este din cauza retineri, si nu a fost ceva intentionat.
    cat de ascultatori, hmmm exista cativa cititori ai blogului carora le multumiesc, exista cativa(2-3) oameni in viata reala, care ma asculta, dar in generals persoanele unde relatia este/a fost mai stransa acest "a asculta" nu exista. Iar "a intelege" nici nu mai are rost amintit...
    iar cel nu cu majuscule... mai degraba confuzia starii actuale.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nup...stai linistit ..nu ma supar asa usor.... :)

    Felicitari pentru curajul de a fi inceput un roman....indiferen de restul ....ceea ce conteaza este curajul a il fi inceput...

    Este foarte greu ca cineva sa fie capabil sa asculte astfel, sa asculte fara sa judece mai ales...O mica intrebare... bacul cdare urmeaza...adica ai terminat penultimul an...? Iti dorec ca sa reusesti in toate incercarile tale, si in toate examenele...

    Confuzia din aceasta perioada...din punctul meu de vedere este normala.... Mai ales ca in curand o sa urmezi alt drum...mai greu...diferit...dar mai plin de realizari...si cateodata si gezamagiri...din pacate face parte din "a trai".

    RăspundețiȘtergere
  9. Maraana
    desigur trec a 12 acum :D, sper ca totul sa fie k, desi am mult de luptat... si tocmai de aceea sper ca nu o voi face singur... dar dupa cum decurg lucrurile, voi fi singur...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu este adevarat, nu vei fi singur niciodata, pentru ca in primul rand vi fi cu tine.... :) te vei sustine si asta conteaza enorm, te vei sustine prin vointa ta.... :) Si an doilea rand vor fi intodeauna persoane langa tine care sa te sustina, chiar daca de multe ori nu ii stii, sau nu ii vezi... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. niciodata nu vei fi singur. cineva din umbra se va asigura mereu ca totul e bine. chiar daca vor fi urcusuri si coborasuri, acel cineva va avea grija sa stabilizeze situatia. ai incredere in acel cineva si totul va fi bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu daca singuratatea sau compania cuiva sunt lucruri prea diferite. depinde de situatie. poti avea langa tine oameni artificiali si atunci preferi sa fii singur, sau poti fi singur si totusi sa te simti bine asa. fiecare are de dus o lupta cu sine, de fapt un intreg razboi. tu te poti ajuta cel mai bine, tu te poti intelege cel mai bine. in general nu ai nevoie de multe persoane apropiate sufletului tau. cred ca in principiu una este de ajuns. sau de ce nu mai multe, dar nu cred ca este o nevoie sa fie cat mai multe. e greu sa ai muuulti prieteni apropiati, imagineaza-ti in cate bucati ar trebui sa te imparti, sa fi cu toti in acelasi timp pentru ca si ei sunt pentru tine."toti pentru unul si unul pentru toti". si eu am trecut acum a 12-a si am tot cativa oameni foarte apropiati, ii poti chiar numara la degetele de la o mana. dar nu vreau mai multi, imi ajung. si daca nu am mai multi eu sunt problema, nu oamenii. nu am mai multi pentru ca nu sunt in stare sa fiu prietena apropiata mai multor oameni decat sunt deja. eu nu vad nimic rau in a lupta singur. practic acumulezi lucruri in mod empiric. nu trebuie sa depinzi de altii. si oricum, la final vei vedea ca lupta asta a ta de unul singur o vei castiga.
    Allex.

    RăspundețiȘtergere